Motivatie

Grote bungalow in Leiderdorp met twee gasketels van Nefit in cascade die zijn vervangen voor twee mono block-en van elk 12 kW koelvermogen van Bosch, model Compress.

De boilertank van 300 liter dient als open verdeler. Door de warmte gelaagdheid in deze boiler te benutten zijn de warmtepompen afgesteld op buitentemperatuur regeling  in combinatie met het warmte afgifte systeem. Alle radiatoren zijn voorzien van Booster zodat ze comfortabele warmte afgeven met lage CV-water temperaturen.

 Info: Met gelaagdheid wordt bedoeld dat er verschillende temperatuurslagen in het vat zijn, bovenin bijvoorbeeld 60 graden terwijl het onderin maar 30 graden is. Door dit natuurlijke fenomeen kon in deze situatie een dure regeling worden uitgespaard!!

Tevens is er een zonneboiler aangesloten op de bestaande tapwater tank. Op deze wijze wordt er in de zomer minder elektra gebruikt voor het opwarmen van tapwater. Het omzetten van zonlicht in warm tapwater is per vierkante meter dakoppervlak effectiever dan zonnepanelen.

Leiderdorp

"we think about your ENERGY tomorrow!"

De Groot Klimaat | Krabbescheer 16 | 2481 CK Woubrugge
T: 0172-518312 | E-mail: info@dgklimaat.nl