Op verwarming en de daarbij behorende energie kosten valt het meeste te besparen

Verwarmingskosten is de grootste energiepost voor uw woning of bedrijf. Circa 70% van alle energiekosten zijn voor het verwarmen. Een moderne energiezuinige HR ketel is daarom eigenlijk een must.

Maar er zijn meer oplossingen waarmee geld bespaart en het comfort verbeterd kunnen worden. Een luchtwarmtepomp is een zeer efficiënte verwarmingsbron voor de wat grotere woningen of bedrijfspand.

Deze kunnen ook samenwerken in combinatie met een bestaande HR-ketel. De besparing op gas is al gauw 50 %.

Heeft u vloer- of wandverwarming? Dan bent u al op goede weg. Deze vorm van lage temperatuurverwarming is bij goed geïsoleerde woningen of gebouwen veel efficiënter dan traditionele radiatoren.

Vloerverwarming:

Wel is het van belang om te kiezen voor energiezuinige pompen en pompregelaars. Die voorkomen dat er onnodige warmte of stroom verloren gaat. De woning in zone’s verdelen kan weer met Evohome zone-regelingen zie de pagina Evohome

Voor huizen of gebouwen met mechanische ventilatie kan veel worden gewonnen met een ventilatie warmtepomp-boiler (warmteterugwinning uit ventilatie lucht ). Daarmee wordt warmte van de lucht die naar buiten wordt afgevoerd, benut voor het verwarmen

van water voor uw CV installatie of tapwater

LOW H2O radiatoren zijn radiatoren welke met lagere water temperaturen de ruimte comfortabel verwarmen.

Kortom DGKlimaat geeft goede voorlichting en helpt u bij de juiste keuze wat weer meerwaarde geeft aan uw woning of gebouw met lagere energie kosten.

Waterstage Warmtepomp in cijfers!

Presentatie Duurzaam Verwarmen door Gertjan Vons

Als u naar aanleiding van deze presentatie vragen heeft over de getoonde producten dan kunt u met ons contact opnemen.

"we think about your ENERGY tomorrow!"

De Groot Klimaat | Krabbescheer 16 | 2481 CK Woubrugge
T: 0172-518312 | E-mail: info@dgklimaat.nl