Ventilatie bespaart

Een goede ventilatie helpt om in de woning het vocht in de lucht af te voeren. Vocht ontstaat natuurlijk in b.v. de badkamer en woonkamer, maar het meeste vocht ontstaat door de bewoners zelf (in de uitgeademde lucht zit veel vocht).

Het kost veel meer energie om vochtige lucht te verwarmen en daarom zorgt een goede ventilatie voor een lagere energierekening. En zorgt voor een beter en gezonder binnenklimaat.

Bij oude woningen is meestal sprake van “natuurlijke ventilatie”. Dat wil zeggen dat via naden, kieren en openslaande ramen wordt geventileerd. Dit is minder energiezuinig omdat de hoeveelheid lucht die wordt ververst door koude lucht meer kan zijn dan hoger, en verdwijnt onnodig warme lucht naar buiten. 

Bij mechanische ventilatie wordt de hoeveelheid luchtverversing beter gereguleerd en bij vraaggestuurde of balansventilatie zelfs volledige gereguleerd. In het laatste geval kan ook nog warmte worden teruggewonnen.

Een goede vochtregulering is dus van belang voor zowel de gezondheid en het comfort als voor energiebesparing, daarom gaan isolatie en ventilatie vaak hand-in-hand.

Ventilatie systeem achter radiator

Waarom ClimaRad bij woningrenovatie?

1 Omdat een ClimaRad toestel 15 tot 22% op de energierekening bespaart.
2 Omdat ClimaRad een heerlijk gezond binnenklimaat met zich meebrengt.
Deze combinatie is uniek.

De meeste energiebesparende maatregelen staan op zichzelf en betekenen niets voor het binnenmilieu. Woningen, zowel nieuw als bestaand, zijn echter steeds meer afhankelijk van het aanwezige ventilatie systeem omdat natuurlijke infiltratie steeds minder wordt.

Gezond binnenklimaat is een onmisbare voorwaarde

Aanbrengen van HR++ glas en andere isolerende maatregelen zijn uitermate belangrijk, maar moeten absoluut gecombineerd worden met maatregelen om de binnenlucht gezond te houden. Goed rekening houden met de ventilatie is daarmee geen extraatje geworden, maar een onmisbare voorwaarde.

"we think about your ENERGY tomorrow!"

De Groot Klimaat | Krabbescheer 16 | 2481 CK Woubrugge
T: 0172-518312 | E-mail: info@dgklimaat.nl