LED TL verlichting

Maximale besparing voor ondernemers, VVE's en winkeliers.

Verlichting is een grote kostenpost voor kantoren, winkels en gebouwen.

Met energiezuinig LED TL verlichting kan fors worden bespaart. Wij kijken niet alleen naar vervanging van uw huidige TL-buizen, maar bekijken ook de mogelijkheden van het gebruik van lichtsensoren, tijdschakelaars en bewegingsmelders.

Behalve TL zijn er ook zeer goede oplossingen voor de meest toegepaste verlichtingen met b.v. LED Panels, downlighters en noodverlichting armaturen.

Kostenreducties van meer dan 80% op de verlichtingskosten zijn mogelijk.

De voordelen van LEDverlichting op een rij:

  • 80% besparing t.o.v. conventionele TL
  • geen warmteontwikkeling
  • zeer lange levensduur (geen vervangingskosten)
  • goed voor het milieu
  • zeer gunstige fiscale aftrekmogelijkheden voor ondernemers (tot 50% van uw investering)

MET LED VERLICHTING WORDT AL SNEL ZO’N 1000 EURO PER JAAR BESPAART, BIJ EEN INVESTERING VAN MINDER 2500 EURO.

Behalve voor een goed advies en selectie van de juiste oplossing, verzorgen wij natuurlijk ook de installatie, de afvoer van uw oude TL-buizen en de service en garantie achteraf.

Voorbeelden besparing

Beer Transportfietsen is zeer tevreden over LED TL in de werkplaats en de showroom. Mooier en beter licht, een duurzame uitstraling en 1000 euro besparing per jaar. 

Magazijn

In dit voorbeeld gaan wij uit van een magazijn met 250 stuks TL-D lampen van 58W. Het magazijn is 5 dagen per week en ca. 12 uur per dag in gebruik. Het bedrijf betaalt een integrale Kwh-prijs van 11 Eurocent. Benodigde investering: 13.188 Euro. Energiebesparing eerste jaar: 3.604 Euro. Return on Investment (ROI): 70.110 Euro. Terugverdientijd: 34 maanden.

Parkeergarage

In dit voorbeeld gaan wij uit van een parkeergarage met 750 stuks TL-D lampen van 58W. De parkeergarage is 7 dagen per week en 24 uur per dag in gebruik. Het bedrijf betaalt een integrale Kwh-prijs van 9 Eurocent. Benodigde investering: 39.563 Euro. Energiebesparing eerste jaar:  24.835 Euro. Return on Investment (ROI): 144.061 Euro. Terugverdientijd: 20 maanden.

Kantoor

In dit voorbeeld gaan wij uit van een kantoor met 150 stuks TL-D lampen van 58W. Het kantoor is 5 dagen per week en 10 uur per dag in gebruik. Het bedrijf betaalt een integrale Kwh-prijs van 14 Eurocent. Benodigde investering: 7.913 Euro. Energiebesparing eerste jaar: 2.293 Euro. Return on Investment (ROI): 54.617 Euro. Terugverdientijd: 33 maanden.

Nog meer besparingen

Naast de energiebesparing levert de toepassing van LED-verlichting nog andere besparingen op: Vervangingen : Onze LED-verlichting gaat ca. 8 x langer mee dan traditionele verlichting. Gedurende de levensduur van de LED-verlichting heeft u dus 8 x een traditionele lamp moeten vervangen. Arbeidskosten: U bespaart ook nog eens op arbeidskosten die samenhangen met het vervangen van de verlichting. Subsidies: In bovenstaande voorbeelden zijn geen subsidies meegenomen.

 

"we think about your ENERGY tomorrow!"

De Groot Klimaat | Krabbescheer 16 | 2481 CK Woubrugge
T: 0172-518312 | E-mail: info@dgklimaat.nl